Consultancy | R&D

Concepten van anderen, voor anderen of van mezelf verder uitwerken, ik doe het ontzettend graag.  Sommige concepten werken we uit in groep, andere helemaal alleen. De opdrachten variëren van een dag tot enkele dagen voor een spot of rubriek voor een reportage tot weken of maanden voor fictie en non-fictieprojecten. Zelf alles regisseren is daarbij zeker geen must, feedbacken kan ook.  Het resultaat eindigt in een pitch, een opnametest, een eerste scenario of een volwaardige eerste aflevering van een reeks en dat in samenspraak met collega’s en redacties. De pitches zijn onderbouwd met een look & feel en vormgeving dat steek houdt en bevat telkens ook een aanzet voor de storytelling.

Zo werkte ik mee aan ideeën die de basis hebben gelegd voor;  “Fiskepark” (Canvas),  “Wissel van de Macht” I & II (Canvas),  Yuval Harari in Lotto Arena (Newsweek – Canvas), “Birth Day” (Een),  “Fanatico” ( PlaySports – Telenet);  reclamespots voor JBC, Ketnet, Eén, Vandaag; Het Lam Gods (Canvas),  Iedereen Duivel” (Eén), “Stemmen uit Iowa” (Canvas), etc…

Op dit moment anno 2020 werk ik in opdracht aan de  uitwerking van twee nieuwe fictiereeksen en een nieuwe non-fictiereeks voor de VRT.