Consultancy | R&D

De research en ontwikkelingsfase is een beslissend moment om heel vroeg al de mogelijke invalshoeken, personages, arena’s en de finale vertelvorm verder uit te diepen en te bepalen voor een finale pitch.

De zender of het productiehuis komt met een idee en ik werk er alleen of in groep op verder om de pitch voor te bereiden, de look & feel en de inhoudelijke focus en storytelling te bepalen.

Het hele parcours resulteert in een pitch, een opnametest, of zelfs volledige eerste aflevering waarna andere regisseurs mee op de kar kunnen springen.
De opdrachten variëren van enkele maanden voor fictie en non- fictieprojecten tot enkele dagen voor de eerste brainstorms.

Zelf regisseren is geen prioriteit.

Zo werkte ik mee aan ideeën die de basis hebben gelegd voor; “Kinderen van de Migratie”; “Het Dorp Achter De Muur”; Innommable – Als je ons kan horen”; “Fiskepark” (Canvas), “Wissel van de Macht” I & II (Canvas), Yuval Harari in Lotto Arena (Newsweek – Canvas), “Birth Day” (Een), “Fanatico” ( PlaySports – Telenet); reclamespots voor JBC, Ketnet, Eén, Vandaag; Het Lam Gods (Canvas), Iedereen Duivel” (Eén), “Stemmen uit Iowa” (Canvas), etc…

Om dit onderdeel van mijn werk meer smoel te geven heb ik een nieuwe website vuurvonk.be gemaakt waar ik dit verder uitbouw.