HET DORP ACHTER DE MUUR

NIEUW! VANAF 03 OKTOBER 21.20 VRT CANVAS & VRT MAX

Credits

Eindredactie – Leentje Lybaert

Regie – Joeri Vlekken

Redactie – Olivier Schuermans

Montage – Leen Antonissen – Jochen Verstaete

Productie VRT – CANVAS – Inge De Keersmaeker

Aanbod verantwoordelijke – Luc Gommers – Anne-Lore Vanderhallen

Drone – Steven Van Roy

Drone Radio – Joeri Vijt

Klank – Steven Van Roy – Toon Echelpoels – Koen De Leeuw – Olivier Schuermans

Audiomix – Dries Maes

Color – Jan Tratsaert

Initiatief – Wim Ipers

In 2022 opende de gevangenis van Haren haar deuren. Dit ultramoderne complex biedt plaats aan 1.200 gedetineerden en is bedoeld als vervanging voor de verouderde instellingen in Vorst, Sint-Gillis en Berkendael. Hier wordt gewerkt volgens een nieuw systeem van humane detentie. Joeri Vlekken, Leentje Lybaert en Olivier Schuermans hebben een jaar lang meegelopen met het personeel en de gedetineerden om te laten zien wat er zich afspeelt achter de muren van dit nieuwe gevangenisdorp. Het is een verhaal van goede bedoelingen, maar ook van personeel en gedetineerden die morren en twijfelen. Is dit nieuwe gevangenisdorp niets meer dan een lege doos of zal het op een humane en constructieve manier helpen om de recidivepercentages te verlagen?