Wissel van de Macht

Wetstraat-journalist Marc Van de Looverbosch stond de voorbije 20 jaar als radiojournalist  op de eerste rij bij alle grote politieke omwentelingen in België. Een woelige periode waarin de Belgische politiek grondig is veranderd.

 

Marc praat erover met 27 toppolitici die vaak voor het eerst het achterste van hun tong laten zien over een aantal dramatische momenten van toen.

marc-vdlWissel van de Macht was een zeer boeiend programma om te maken. In de beginfase kreeg de redactie regelmatig  les over de Belgische politieke geschiedenis van meester Marc himself. Ook het boek  De Wissel van de Macht dat als basis diende voor de research werd meermaals van voor naar achter gelezen en ingestudeerd.

In de conceptfase kreeg ik de opdracht om het programma mee op poten te zetten en verder op te volgen. Ik maakte de pilootaflevering “de groenen regeren zich kapot” dat als blauwdruk diende voor de reeks.

Om allerlei praktische, esthetische en technische redenen werden de interviews opgenomen voor een groen scherm (green key) en werden de achtergronden er achteraf ingezet.  Zo konden we in een beperkte tijd en in optimale omstandigheden de interviews opnemen en een uniforme look creëren. Zo werd Yves Leterme bv geïnterviewd in Parijs maar lijkt het alsof we in het Vlaams parlement in Brussel zitten.

De verhalen en de interviews werden ook verwerkt in zeer fijne interactieve website. 

cover-boek

TELEVISIE MAAK JE NOOIT ALLEEN. WIE DEED HET MET WIE?

Concept, Redactie en interview: Marc Van de Looverbosch
Eindredactie: Ignace Bollen
Concept uitwerking: Joeri Vlekken
Productie: Marleen Baras
Productie-assistent: Johan Van Gerwen
Productiehuis: Canvas, Vrt
Regie:  Marc De Wolf, Inge Vlogaert, Joeri Vlekken
Redactie:  Yves Van Herrewegen en Olga Deckers
Camera: Arne Bergers
Klank: Kristof Lebruyn en Steven Luyckfasseel
Montage: Bavo Strobbe 
Grafiek: Helga Boeye en Koen Candries
Colorgrading: Gunther Mertens
Post - Audio: David Baeck
Post - Productie: Vrt, nv
Materiaal: Sony F5, Fujinon 19-90mm, Zeiss 35mm, Avid & After Effects,
           Green Key
foto's : Marc De Wolf, Jimmy Kets, Arne Bergers

 

%d bloggers liken dit: