Via Annemie

Op leven en dood

Op Intensieve Zorg is alles “intensief”. Het leven verloopt hier op een smalle grens: tussen leven en dood, stoppen of verder gaan, hoop en wanhoop, emoties en technologie. Enkele artsen leiden Annemie binnen in deze intense wereld, waar beslissingen over leven en dood dagelijkse kost zijn. Twee weken lang leefde Annemie samen met haar ploeg mee op het slopende ritme van Intensive Care in het UZ Gasthuisberg te Leuven.

Een van de verhalen waarin Annemie een patient tot tranen toe bewoog omdat ze een mango had meegebracht voor haar, inspireerde tot de invoering van “het mango-moment” een actie van Kom Op Tegen Kanker waarin het kleine geluk een plaats krijgt.

Productiehuis: VRT
Host: Annemie Struyf
Eindredactie: Leentje Lybaert
Productie: Linda Gaethofs
Regie & Camera: Joeri Vlekken
Klank: Steven Luyckfasseel - Kelly's Heroes
Montage: Leen Antonissen
Research: Malinee Lebegge
Post - Productie: Het Huis
Faciliteiten: Lvl - Media, Video House & Jaya's Wonder
Materiaal: Canon C300 met fotozoomlenzen / Sounddevices 
           Steadicam Flyer / Kessler Revolution Hothead
Zender: VRT - Een
Eerste uitzending: 5 februari 2015
Reeks 2 / Aflevering 4
Duur: 44′