De Kinderpuzzel – de 32

Terwijl de koppels in De kinderpuzzel (Eén) zich afvragen welke kinderen bij welk koppel horen, volgt De kinderpuzzel: de 32 (Ketnet) het programma vanuit het perspectief van de kinderen zelf. Tijdens de opnames beleven zij een geweldige tijd op een groot zomerkamp.

Als je zondag in De kinderpuzzel op Eén een koppel hoort zeggen dat twee kinderen geen broer en zus kunnen zijn omdat ze zo anders klinken, is het mogelijk dat je maandag op Ketnet diezelfde kinderen hoort vertellen dat ze met opzet een ander accent hebben gebruikt. In De kinderpuzzel: de 32 wordt duidelijk hoe de kinderen hun ervaringen met de koppels beleven en hoe ze proberen slimmer te zijn dan anderen. De 32 vertellen ook over wat ze hebben meegemaakt en gezien tijdens het zomerkamp en hun taken met volwassenen.

Daarnaast biedt De kinderpuzzel: de 32 ook vrolijke verslagen van alles wat de kinderen meemaken tijdens het zomerkamp. Ze gaan rotsklimmen, paardrijden, vlotten bouwen, kajakken, feesten en nog veel meer. Toch moeten ze altijd alert blijven, want als alle koppels hen kunnen verbinden met hun ouders, broertjes en/of zusjes, moeten ze onverbiddelijk naar huis. Ook tijdens het zomerkamp spelen de 32 dus mee in het spel. En één ding is duidelijk: de kinderen mogen niet onderschat worden.

ijl deze koppels zich het hoofd breken over welke kinderen bij welk koppel horen in De kinderpuzzel (Eén), volgt De kinderpuzzel: de 32 (Ketnet)  het programma vanuit de ogen van de kinderen. Tijdens de opnames hebben die de tijd van hun leven op een groot zomerkamp.

Wie zondag in De kinderpuzzel op Eén een koppel hoort zeggen dat twee kinderen zeker geen broer en zus kunnen zijn omdat ze zo anders klinken, hoort de kinderen in kwestie misschien maandag op Ketnet vertellen dat ze met opzet een ander accent hebben gebruikt. In De kinderpuzzel: de 32 wordt duidelijk hoe de kinderen de opdrachten met de koppels beleven en hoe ze proberen de anderen te slim af te zijn. De 32 vertellen ook over wat zij gehoord en gezien hebben op het zomerkamp en tijdens hun opdrachten met de volwassenen.

Daarnaast is De kinderpuzzel: de 32 ook een vrolijk verslag van wat de kinderen tijdens het zomerkamp allemaal meemaken. Ze gaan rotsklimmen, paardrijden, vlotten bouwen, kajakken, fuiven en nog zoveel meer. Toch moeten ze altijd op hun hoede blijven, want als alle koppels hen kunnen linken aan hun ouders, broertje(s) en/of zusje(s), moeten ze onverbiddelijk naar huis. Ook op het zomerkamp spelen de 32 het spel dus mee. En het mag duidelijk zijn: de kinderen zijn niet te onderschatten.

WIE DEED WAT EN MET WIE? DE SMEUÏGE DETAILS VERNEEM JE HIERONDER.

Productiehuis: Koeken Troef!
Productie: Helen Perquy / Hiskia Van Aert
Regie & Camera: Joeri Vlekken
Klank: Piet Steenlandt
Montage: Bart Declerck & Jochen Verstraete
Redactie: Lie Laridon
Post - Productie: Koeken Troef! (Avid)
Faciliteiten: Jaya's Wonder
Materiaal: Sony HVR Z1  HDV / Sounddevices 
           Steadicam Flyer / ABC - travellercrane
Zender: VRT - Ketnet
Uitzending: 
45 reportages van 7' + 10 compilatieafleveringen
Duur: 7′